Visning fredad från insikter

Sent i juli svänger vi förbi några svenska slottsmuseer. I slokande grönska ligger de som läckra bakelser. Receptet är ett och samma: Rödkindade guider visar vägen i salongernas svalka. Man levererar oneliners om usel hygien och rokokomannens fjolliga yttre. Herrskapets skilda sängkammare blir föremål för fräckisar. Och så till sist, färska toppnoteringar på rara antikviteter. Rundturerna rymmer däremot få sociala, kulturella eller politiska perspektiv. Fakta ges mest i förbigående, trots miljöernas rikhaltiga information. Semestertider kan gärna fredas från korvstoppning, men nog är vi mottagliga för någon enstaka insikt innan vi traskar vidare till glasskiosken?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s