Semester VII

Jag vaknar oklädd på sovkupéns golv, betraktad av fem nordiskt ljusa ansikten. En häftig inbromsning i någon av Paris östra förstäder har kastat mig ur slafen.

Jag har bokat rum på Saint-Germain-l’Auxerrois, men redan på tågperrongen möter mig löpsedlarna: Ett passionsdrama har förvandlat det stillsamma hotellet till ett inferno sedan en gäst förälskat sig i kokerskans knähund. Och rövat bort den gömd i en portfölj. Hundägarens vrede är gränslös. Fem lutheranska präster och en åldrad främlingslegionär måste föras till sjukhus sedan de kommit i hennes väg. I tumlet har en brand brutit ut. Byggnaden är bortom räddning.
—–Alla stadens hotell är fullbelagda, men jag får erbjudande om rum på Institutet,
alldeles bakom stationen. Där härskar lugnet.

Publicerades i Helsingborgs Dagblad som del i en serie om tio texter.