Semester VI

Ett par timmar innan vår grupp anländer har en förrymd intern matat slottsparkens svanar med sönderrivna sedlar. Utan ansträngning har han sedan tagit sig in i slottets porslinssamling.

Här finns tjugotvå miljoner föremål att se. Vi har en kvart till förfogande. Jag avviker redan i trapphallen. Genom flaskgrönt fönsterglas anar jag borggårdens brusande fontäner. Jag föreställer mig att jag lekte där som barn. Hur jag sprang genom gångar och gallerier. Jag minns jularnas badmintonspel i rikssalen. Och när gamla farmor snavade och föll ut genom ett öppet fönster. Hon landade på sin favorithund.
—–Med mig i bussen tillbaka har jag en påse jord från rosenplanteringarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s