Måste ses!

Står vi inför en briserande bostadsbubbla? Bedömare är oense. Om den ojämna marknaden råder större enighet: Skräpekonomier och vardagsgnetande ger mäklarna huvudvärk, hemmavid och globalt. Även de mest besuttna håller hårt om pungen när de slår ner bopålarna, och de vräkigaste kåkarna står länge osålda.
—–Ett spektakulärt objekt som dock inte lär bli svårsålt är Huguette Clarks krypin på Femte avenyn i New York. Den gåtfulla miljardärskan som avled förra året 104 år gammal, intog 42-rummaren redan på 20-talet och förde därefter en undanskymd tillvaro med sina samlingar av dockor, dockhus och oskattbar konst. Nu slåss mäklarna om att få bjuda ut 4.500 härliga kvadratmeter med storslagen adress (bubbla eller ej). Tänkbara spekulanter har utpekats, bland dem livsstilsgurun Martha Stewart. Men om kontantinsatsen vore småpotatis för henne, är frågan om ens energiska Mrs. Stewart mäktar med att skapa fluffiga gardinuppsättningar efter årstid till våningens samtliga fönster? Och vilket av otaliga kök skall hon välja när det är dags baka Heavenly Holiday Raspberry Cupcakes?