Under

Vad är ett under? Tretton rätt på tipset? Eller havet som delar sig för Israels barn? Kanske är det en smaksak — numera mirakelförklaras litet av varje med ett påhängt under. Särskilt flitigt upphöjs exportframgångar som musik, mode och mat, trots att utövarna sällan vittnar om övernaturliga fenomen. Viss fallenhet och hårt slit gör snarare jobbet.
—–Inför Stockholm Fashion Week talar jag med en designer om ”det svenska modeundret”. Visst är inspirationen märkvärdig, men gudasänd framgång avfärdar hon med en fnissning. – Du må ha det i blodet, säger hon, men svett och tårar får du pressa fram alldeles på egen hand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s