A Magazine

Belgiska A Magazine är bäst bland modetidskrifterna just nu. Varje nummer är hopknåpat av en utvald gästspelare från den samtida modescenen. Det gör tidskriften föränderlig och ganska olik motspelarna inom genren. Senaste gästcuratorn, den italienske designern Giambattista Valli, gör en närmast filosofisk tolkning av skönhetsbegreppet. Med ett överflöd av finurligt sammansatta bilder länkar han ihop viktiga tilldragelser inom olika konstformer. Här trängs ikoner som Avedon, Bourgeois, Deneuve, Lynes, Saint Laurent, Majakovskij, Fellini, Goldin, Giacometti, Horst, Serrano, Hicks, Ono och många fler i en exposé som borde vara oumbärlig läsning för vartenda kid med sikte på estetiken. Allt är dessutom mycket vackert, till och med annonserna (också de regisserade av Valli).
—–För några år sedan skrev jag om en annan nyfunnen favorit — den särpräglade arkitekturtidskriften Nest. Glädjen blev kortvarig. Strax därefter kastade redaktionen in handduken och tidningen lades ner. Förhoppningsvis var det en engångsföreteelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s