M

M föddes i ett stenigt land i Europas utkanter. Familjen har kvar sina körsbärsodlingar där. Han skickar ofta bilder därifrån. Vitrappade lådor till hus, precis som väntat. Dalgångar och vykortsvatten. Ett stökigt kök med hans mor vid grytorna. Bilderna på duschkabinen och en toppmatad tvättmaskin, som för att lugna mig inför framtida besök. Och så två fotografier på honom själv, brunbränd och spexande vid strandbrynet.
——-Jag skall rama in dem båda, säger jag.
——-Nej nej, det är inte mig du skall se på, skrattar han. På redden, några hundra meter ut, ligger segelbåten som han och hans älskade skall låna i sommar. Han skall skicka massor av bilder. Det lovar han.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s