Bättre begagnad Bergman

Fårö twittrar. I fyrtio år hade Ingmar Bergman sin hemvist på ön. Nu katalogiseras kvarlåtenskapen i hans bostad Hammars för att gå under klubban. Att allt skall skingras var Bergmans otvetydiga vilja och något som på inga sätt skulle få bli ”föremål för känslomässigt rabalder”. Ändå blir det snudd på sentimentalt när utsända från auktionshuset Bukowskis ger oss glimtar på mikrobloggen Twitter: En öl i lä av huset, nice views from Fårö, jordgubbar med glass och en titt in i regissörens privata rum. Och lite rabalder får vi nog uppleva trots allt, när ivrare för kulturskattens bevarande senare i höst skall slåss mot Hollywoods feta plånböcker.
—–Själv får man kanske sikta in sig på ett bättre begagnat suddgummi från skrivstugan: Jag håller koll på Twitter, för kanske är det snart dags att vittja kökslådorna eller CD-hyllan där i Hammars.

Att bränna rasket på bakgården vore kanske mer Bergman style? Nu blir det istället bergmanexkursion i realtid. Och en glassig katalog som jag utan att blinka förbeställt.