Guldkorn i inredningsöknen


Inredningsmagasinen har träget mutat in sina meter i tidningshyllan. För den som vill bygga skoförvaring i radhustamburen eller bara förföras av vindskupor med vy ges otaliga alternativ. Men eftertanken är inte given. Man häpnar mest över hur herr X förädlat den mikroskopiska storstadsettan. Och hur billigt man själv gör detsamma.
—–Undantaget heter Nest – en amerikansk arkitekturtidskrift med kvartalsvis utgivning. Okonventionell form i fin balans med ett osockrat inre skiljer Nest från konkurrenterna. Backstugan presenteras på sidor täckta av stiliserad växtlighet. Maffiga gravmonument inspirerar till ohejdad ornamentik. Hitlers bunker sveps in i dunkla toner och strikt geometri. Effekter av lack, textur och material lyfter innehållet ytterligare och gör varje nummer till samlarobjekt.
—–I senaste förordet yttrar sig redaktionens omsorg om tidskriften under rubriken An apology from the art director. Något gick snett när vårnumret trycktes och logotypen slank på sniskan. Designchefen beklagar missödet: Skammen sitter i och enligt egen utsago har han inte lämnat sängen på en vecka. Man är benägen att tro honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s