Håll hormonerna i styr

Förbi är tiden då FIB Aktuellt och andra sinnliga blaskor, på allmän plats kamouflerades med Råd & rön eller Vi i villa. Reflexfria datorskärmar lägger det mesta i dagen, i synnerhet om ägaren är av den ogenerade sorten. På ett tåg följer jag stolsgrannens framfart på rosablinkande dejtingsidor. Han snor runt bland idel lockande poser och i höjd med Laxå har jag ringat in den kärlekskrankes preferenser: Brunett med klotrunda kinder och dito bröst.
—–Den amerikanska illustratören och författaren Laurie Rosenwald kommenterar med en träffsäker kortfilm hur gränslinjer i det offentliga rummet raderats. När en kvinna klipper naglarna bredvid henne på tunnelbanan är överseendet till ända: “Håll din DNA för dig själv”, fräser hon på respektinjagande New York-mål.
—–När jag på nytt sneglar åt grannens håll snickrar han på ett oljigt mejl till en av puddingarna. “Håll hormonerna i styr”, vill jag väsa men hejdar mig. Jag kunde förstås ha blickat tvärs över gången istället. Och sett både Terminator 4 och förbisusande röda stugor.