Rapsgult, gammelrosa, pistagegrönt

Skapa dina egna personliga inbjudningar, uppmanar pappersfabrikanterna. I prydliga små butiker säljs kulört papper arkvis med tillhörande kuvert i kluriga format. Bland senare tillskott i hyllorna finns också metallskimrande och glittrande papper. Varför vara konventionell när man bjuder till bröllop, 50-årskalas eller någon annan skiva? Allt är ju möjligt.

Men om affärerna för stunden blomstrar, finns anledning för pappersförsäljaren att frukta en skräll. Med justitieminister Beatrice Asks förslag skall misstänkta sexköpare generas med ett bjärt kuvert i brevlådan. Ministern saknar inte kreativitet i sökandet efter en modern skampåle. Och vinner förslaget gehör lär nog festfixaren se sig om efter diskret bruna brevpåsar och myndighetsgrått papper. Pappersbranschen får sätta sitt hopp till rättsväsendet: För om också andra illgärningsmän delges med ett kulört kuvert, kan papperslagren komma till användning trots allt: Rapsgult för rattfyllan, gammelrosa för skattefiffel och pistagegrönt för synnerligen grovt egenmäktigt förfarande. Ett brev betyder så mycket.